Almanackor

Väggalmanackor


Fickalamancka & Födelsedagskalender


Almanackor från tidigare år


Väggalmanacka 2024

För över tjugo år sedan började Birgitta Lindeblad måla sin första väggalmanacka. Först var det tänkt som en rolig idé då det var sådant fokus på millennieskiftet. Så första framsidan på denna väggalmanacka pryddes helt enkelt av fyrverkerier över hustak och en firande dam som välkomnade det nya seklet. Efter det var det många som hörde av sig och undrade nästa års väggalmanacka skulle komma. Resten är historia som man brukar säga. Arbetet med att måla bilderna till en väggalmanacka startar flera månader innan den går till tryck.

Alla bilder till sin väggalmanacka tecknar Birgitta Lindeblad först i blyerts i ett vanligt skissblock. Inspiration till en del av bilderna kommer till henne när hon lyssnar till folk eller får intryck från någon promenad eller kanske en resa. Men de flesta är sprungna ur hennes fantasi. Efter det fortskrider arbetet mot färdig väggalmanacka med att hon väljer vilka tretton bilder hos ska gå vidare med. Dessa ritar hon på skivor av björkfaner som hon varit på brädgården och noga valt ut från en brädgård. Dessa skisser till en väggalmanacka är så vackra så ibland tänker vi att de är värda att trycka som en egen väggalmanacka. Men som tur är tar Birgitta Lindeblad sitt förnuft till fånga och tar fram sina penslar och burkar med färgpigment.

Köp väggalmanackor hos Birgitta Lindeblad & Döttrar

I butiker runtom i landet finns det återförsäljare där du kan göra ditt köp av väggalmanackor. Varje år distribuerar vi lådor av väggalmanackor till enskilda butiker som gör det möjligt att göra ett köp av väggalmanackor varje år. Ganska ofta hör det av sig kunder till oss och vill att vi ska hälsa Birgitta att de gör ett köp av väggalmanackor traditionsenligt sedan många år tillbaka. En dam berättade att hon inte tittar i förväg vilka bilder som finns i årets väggalmanacka efter sitt köp av av väggalmanacka så det blir som en överraskning varje månad.

Här hittar du din personliga väggalmanacka

Det finns så många berättelser bakom bilderna i almanackorna vilket gör av det känns som en verkligen personlig väggalmanacka. Igenkänningsfaktorn är hög och uttrycken gör en glad berättar många som väljer att köpa en personlig väggalmanacka. Kanske har man varit med om något liknande eller kanske man blickar framåt och skickar med en hälsning till väninnan att i sommar ska vi njuta av saltabad. Snälla du titta på maj månad i  personlig väggalmanacka jag skickar dig i julklapp.

Väggalmanacka 2024

I maj året innan brukar Birgitta Lindeblads bilder vara målade, fotograferade och klara för att bli som i år väggalmanacka 2024. Efterlängtad börjar butiker genast ta in väggalmanacka 2024 i sitt sortiment eftersom de redan haft kunder som kommit in i affären och frågat efter väggalmanacka 2024. Många berättar att de har väggalmanacka 2024 på väggen i köket. Kanske bredvid köksbordet så de kan snegla på bilderna i väggalmanacka när de äter och fikar. Lagom stora rutor säger de också. För i väggalmanacka 2024 antecknar de om det är dags att gå till tandläkaren eller om väninnan är bjuden på kaffe i köket där väggalmanacka 2024 hänger.

Vår absoluta storsäljare! Väggalmanacka med unika bilder för varje månad.
Originalen är målade med äggoljetempera. I bilderna finns målarinnans humor och kvicka betraktelse av världen som praktiskt taget tar hela vintern att måla. Varsågoda att njut!