Kort om Birgitta Lindeblad

Jag bor i Ekebäck som ligger i Göteborg. Där har jag min ateljé. Ibland målar jag akvareller. Ibland målar jag med äggoljetempera, som jag blandar själv. Det blir en matt och lysande färg, som luktar väldigt gott av linoljan. När jag målar med äggoljetempera så blir motiven helst tanter som njuter av livet. Det händer ibland att det blir någon liten farbror eller ett litet barn.

Akvarellerna kan föreställa en spis, några kannor eller kanske en vattenkanna.
Sedan 1999 har jag kunnat livnära mig på mitt måleri, mina almanackor och vykort.
Jag målar nästan varje dag och tycker att det är så jättekul att jag helt enkelt inte
kan låta bli. Man kan säga att jag är självlärd med undantag från några kurser lite här och var. På sommaren brukar jag ha utställning i min sjöbod på Orust.

Min önskan är att genom mina bilder kunna vara till glädje för någon annan människa,
åtminstone för en liten stund.